Ovocný koláč
Cesto: 4 vajcia, 1 dcl oleja, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 dcl mlieka
Plnka: 2 Zlaté klasy 7,5 dcl mlieka, 250 g cukru, 2 pochúťkové kyslé smotany, ovocie (mandarínky, jahody, broskyne)
Na ozdobu: šľahačku, stužovač šľahačky, strúhanú čokoládu
Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vo vyhriatej rúre upečieme.
Po vychladnutí cesto potrieme lekvárom alebo ho pokvapkáme ovocnou šťavou. Rozotrieme plnku a uložíme na ňu ovocie.
Ozdobíme vyšľahanou smotanou so stužovačom a posypeme strúhanou čokoládou.
Plnka: Z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu uvaríme kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme pochúťkové smotany a spolu premiešame.