Prázdninové rezy
Cesto č.1: 250 g hladkej múky, 100 g masla, 1 dcl mlieka, 50 g práškového cukru, 40 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva
Cesto č.2: 90 g práškového cukru, 90 g hrubej múky, 4 vajcia
Krém: 5 dcl mlieka, 100 g výberovej múky, 200 g masla, 1 dcl silnej kávy, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 lyžicu tuzemského umu
Zo surovín vypracujeme tmavé cesto, rozdelíme ho na dve polovice a upečieme.
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z bielkov. Premiešame a upečieme vo vyhriatej rúre. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše zapracujeme maslo vymiešané s cukrom a dobre vyšľaháme.
Plát tmavého cesta natrieme džemom a polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, natrieme zvyšným krémom a zakryjeme druhým tmavým plátom. Pokvapkáme ho kávou zmiešanou s umom.
Celý povrch polejeme čokoládovou polevou.