Štipľavá cibuľová omáčka
mäsový vývar (voda), horčica (smotana), cibuľa, cesnak, listy paliny dračej, ocot, soľ
Ako na to:V troche vody alebo mäsovom vývare uvarte namäkko na každú osobu 1 menšiu nadrobno pokrájanú cibuľu, 1 strúčik cesnaku a 1 PL posekaných listov paliny dračej. Keď kvapalina úplne zovrie, prilejte k nej na každú osobu 1 pohár vody a 1 ČL octu, ochuťte trochou soli a raz povarte. Do hotovej omáčky primiešajte 1 ČL horčice alebo 1 PL smotany a preceďte cez sito, aby bola príjemne hladká.
TIP: Ak nemáte radi ocot, môžete ho nahradiť 2 PL pomarančovej šťavy, ale vtedy pred povarením treba do nej nastrúhať aj pomarančovú šupku.