Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou
500 g kuracích pŕs (5 kusov), 150 g brokolice, 150 g Nivy, 1 vajce, 1 šľahačkovú smotanu, strúhanku, mleté biele korenie, soľ, olej
Ako na to:Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou.
Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka.
Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra.
Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme
(2-3 minúty).
Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom.