Tuniaková pomazánka na iný spôsob
2 konzervy sendvičového tuniaka vo vlastnej šťave, 2 lyžice Ramy, 1 obdĺžník taveného syra, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 jemne pokrájanú cibuľu, soľ, citrónovú šťavu, podľa chuti 2 alebo viac lyžičiek francúzskej (ostré) horčice
Ako na to:Ramu a tavený syr vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny.
Z tuniaka zlejeme šťavu, pridáme jej do misy a zašľaháme. Vajcia nastrúhame najemno a špachtľou, alebo stierkou zamiešame do pomazánky. Pridáme cibuľu, citrónovou šťavu, soľ a horčicu a všetko dôkladne premiešame.
Natierame na jednohubky, alebo sendviče (množstvo vystačí na 50 chlebičkov). Zdobíme olivami, ananásom, nakladanými papričkami, kolieskami natvrdo uvarených vajec, sterilizovaných uhorkami.