Dezert Suzette

Potrebujeme:

7 vajec, šťavu z 1/2 citróna, 200 g jemného kryštálového cukru, 180 g polohrubej múky, marhuľový lekvár, 1 škatuľu detských piškót, 150 g posekaných orechov, 150 g hrozienok, 2 dcl rumu, 1 litrovú konzervu marhuľového kompótu aj so šťavou, 5 vajec, 200 g cukru, 300 g masla

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom dopenista. Pridáme citrónovú šťavu, vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a po častiach polohrubú múku. Spolu zľahka premiešame.
Cesto na vymastenom plechu upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí potrieme cesto marhuľovým lekvárom. Rovnomerne rozotrieme plnku, potrieme krémom a vrch koláča ozdobíme čokoládovou polevou.
Plnka: Konzervu marhuľového kompótu aj so šťavou zmiešame s detskými piškótami, posekanými orechmi, hrozienkami a rumom.
Všetko spolu zmiešame a necháme v chladničke odležať.
Krém: Celé vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí ich primiešame po lyžiciach do vymiešaného masla.

21.11.2008

Podobné recepty