Jahodový zákusok
200 g kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 1 kypriaci prášok, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky
Plnka: 3 Zlaté klasy, 12 dcl kompótových jahôd, 2 vanilínové cukry, 3 PL kryštálového cukru
Na ozdobu: 2 dcl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť.
Polejeme plnkou, ktorú necháme stuhnúť. Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu so stužovačom.
Plnka: Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme.
V troche vody si rozmiešame Zlaté klasy.
Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.