Orechový koláč
Cesto: 6 vajec, 2 lyžice kakaa, 180 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, 2 lyžice maizeny, 2 lyžičky, kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 žĺtok, 100 g pomletých orechov, 4 dCl mlieka, 40 g Zlatého klasu
Poleva: 100 g čokolády, 100 g masla
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme polohrubú múku, maizenu, kakao a kypriaci prášok. Spolu zľahka premiešame.
Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Po vychladnutí ho potrieme ľubovoľným džemom, natrieme naň plnku a odložíme stuhnúť. Potom ho polejeme čokoládovou polevou.
Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding.
Maslo, cukor a žĺtok spolu vymiešame.
Do studeného pudingu pridáme vymiešané maslo s cukrom, pomleté orechy a spolu premiešame.