Ovocné rezy
Cesto: 5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky
Plnka: 200 g rozpustenej bielej polevy, 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 800 g sterilizovaných broskýň, 9 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 4 lyžice kryštálového cukru, 2 vanilínové cukry
Na ozdobu: 3 dcl smotany na šľahanie, kakao, stužovač šľahačky
Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Spolu zľahka premiešame.
Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Po vychladnutí ho potrieme lekvárom a rozložíme naň pokrájané broskyne. Potrieme plnkou a odložíme na chladné miesto.
Na polevu natrieme vyšľahanú smotanu s kakaom a so stužovačom šľahačky.
Plnka: Z mlieka, kryštálového cukru a zo Zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme ho dobre vychladnúť. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a s rozpustenou bielou polevou. Potom pridáme vychladnutý puding a spolu premiešame.