Kávovo-karamelový zákusok
Cesto: 8 vajec, 3 lyžice kakaa, 8 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice polohrubej múky
Plnka č,1: štvrť litra mlieka, 3 žĺtka, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžicu kryštálového cukru, 2 lyžičky vita kávy alebo nescy
Plnka č.2: štvrť litra mlieka, 1 karamelový puding, 250 g masla, 2 lyžice jahodového lekváru, 4 lyžice práškového cukru, 200 až 300 g orechov, bielu čokoládu
Celé vajcia s kryštálovým cukrom šľaháme v šľahači na najvyšších otáčkach 15 minút. Postupne pridávame múku a kakao.
Masu vylejeme na vymastený, múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 15 až 20 minút.
Ingrediencie z prvej plnky krátko vyšľaháme a všetky spolu varíme vo vodnom kúpeli, kým plnka nezhustne. Takto pokračujeme aj pri druhej plnke. Obe ich spojíme a do vychladnutej masy zašľaháme vymiešané celé maslo s práškovým cukrom.
Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a nanesieme plnku. Vrch zákuska posypeme posekanými opraženými studenými orechmi a nastrúhanou bielou čokoládou.