Vyprážané syrové guľôčky

Potrebujeme:

300 g údeného syra, 60 g hladkej múky, 200–300 ml mlieka, 50 g masla, 4 žĺtka, mleté čierne korenie, majorán, mletú rascu, vegetu, soľ, hladkú múku na obalenie, 1 vajce, strúhanku, olej

Ako na to:

Na masle opražíme hladkú múku dozlatista, zalejeme ju mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením, majoránom, rascou, vegetou a soľou.
Do ešte horúcej zmesi primiešame postrúhaný syr, odstavíme z ohňa a pridáme žĺtka. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť.
Zo vzniknutej masy vytvarujeme ľubovoľne veľké guľôčky, ktoré postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme dozlatista.
Syrové guľôčky podávame ako prílohu k mäsu, zelenine alebo ako chuťovku k nápojom.

06.01.2009

Podobné recepty