Zelerová pizza

Potrebujeme:

150 g šunky, 100 g tvrdého syra (eidam), 200 g čistého zeleru, 200 g paradajok, 1 cibuľu, zelerovú vňať, oregano, majorán, citrónovú šťavu, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ

Ako na to:

Pripravíme si cesto.
Zeler očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Hneď ich dáme variť do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Varíme asi 5 minút.
Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky alebo rezance. Zelerovú vňať umyjeme a nadrobno nasekáme.
Cesto vytvarujeme na doske posypanej hladkou múkou. Prenesieme ho na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto dáme paradajky, jemne ich osolíme, posypeme oreganom a majoránom.
Na ochutené paradajky uložíme plátky zeleru a celú pizzu posypeme šunkou. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Asi po 15 minútach posypeme pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dáme ju ešte na 5 minút zapiecť. Paradajky môžeme nahradiť vrstvou kečupu.

28.02.2009

Podobné recepty