Hubová pizza

Potrebujeme:

100 g varenej šunky, 200 g syra, 100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g čerstvých hríbov, 150 g čerstvých kuriatok, 2 lyžice masla (alebo tuku), 4 paradajky, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, krehké cesto, pol zväzku pažítky, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, pol zväzku petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme strúčik cesnaku rozotretý so soľou a spolu opražíme. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme dozlata. Očistené huby, olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky a šunku narezanú na prúžky. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa.
Primiešame nasekané zelené vňate, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne uložíme hubovú zmes a plátky syra. Dáme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 17 minút.
Vyberieme a ihneď podávame.

25.02.2009

Podobné recepty