Pizza na mäsiarsky spôsob

Potrebujeme:

150 g varenej šunky, 100 g suchej salámy, 200 g nastrúhaného syra, 12 artičokových srdiečok, 20 čiernych olív, 1 konzervu olúpaných paradajok, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, 1,5 zväzku oregana, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Paradajky dáme na sito, umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Olej rozpálime v panvici a rýchlo na ňom opečieme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou. Potom pridáme paradajky a varíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Odstavíme, necháme vychladnúť a primiešame nakrájané oregano.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Natrieme ho paradajkovým pretlakom.
Šunku a salámu nakrájame na prúžky a spolu s artičokmi a olivami rozložíme na cesto.
Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a povrch posypeme nastrúhaným syrom.
Vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 20 minút. Hotovú pizzu posypeme čerstvo nakrájaným oreganom.

05.12.2008

Podobné recepty