Pizza s mletým mäsom

Potrebujeme:

400 g miešaného mletého mäsa, 200 g nastrúhaného ementálu, 8 paradajok, 1 feferónku, malú konzervu olúpaných paradajok, lyžicu paradajkového pretlaku, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, krehké cesto, šálku strúhanky, zväzok zelenej petržlenovej vňate, lyžicu mletej červenej papriky, lyžicu nasekaného oregana, trochu podravky, ČL karí korenia, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Olej rozpálime v hrnci a rýchlo v ňom opečieme mleté mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Okoreníme mletou červenou paprikou, karí a nasekaným oreganom a pridáme olúpané paradajky.
Primiešame paradajkový pretlak, osolíme a ochutíme feferónkou nadrobno nasekanou, mletým čiernym korením a vegetou. Varíme na prudkom ohni, až kým sa tekutina neodparí. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky.
Cesto vyvaľkáme a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Posypeme ho strúhankou a obložíme plátkami paradajok. Na ne rozložíme mäsovú zmes a posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 20 minút.
Vyberieme, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.

27.12.2008

Podobné recepty