Krehké cesto
2 vajcia, 400 g múky, 150 g masla alebo tuku, 1 ČL cukru, 1 ČL prášku do pečiva, tuk na vymastenie formy, soľ
Ako na to:Múku preosejeme na dosku. Primiešame prášok do pečiva, cukor a soľ.
Tuk nakrájame na plátky a spolu s vajcami pridáme do múky. Smerom zvonka dovnútra vypracujeme jednoliate cesto. Zabalíme do vlhkej utierky a necháme odpočívať v chladničke asi 1 hodinu.
Vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do vymastenej formy na pizzu.
Zabalené do alobalu vydrží na chladnom mieste aj 5 dní.
Tip: Krehké cesto sa ľahko pripaľuje. Aby sme tomu predišli, treba používať zohriate maslo, ale na druhej strane nesmie byť veľmi mäkké.