Neapolská pizza
100 ml mlieka, 350 g polohrubej múky, 1 konzervu sardiniek, 150 g nastrúhaného ementálu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 300 g paradajok, 10 olív (sardel), 1 zeleninovú papriku, 20 g droždia, olej, tuk na vymastenie formy, oregano, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Z múky, droždia, soli a mlieka vymiesime hladké cesto, z ktorého sformujeme bochníky a necháme kysnúť na teplom mieste 2 až 3 hodiny.
Potom cesto opäť vymiesime, rozvaľkáme na šírku formy, vložíme do vymastenej formy a potrieme olejom.
Navrch uložíme očistené paradajky, ktoré sme nakrájali na osminky, sardinky, nakrájané vajcia, olivy a zeleninovú papriku nakrájanú na kolieska.
Posypeme ementálom, okoreníme korením a oreganom, dosolíme a pečieme vo vyhriatej rúre.