Plnená bageta
¼ kg šunky, 4 vajcia, 200 g tvrdého syra (eidam), 400 g paradajok, 2 bagety, ¼ kg póru, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, ďumbier, bazalka, majoránka, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Bagetu priečne prerežte na rovnaké polovice. Vrchnú časť bagety odrežte (asi v1/5 hornej časti). Časť striedky vyberte tak, aby v bagete ostala kôrka a asi 1 cm vrstva cesta. Do vzniknutej dutiny dajte plnku. Najprv poukladajte plátky šunky, na ňu rozložte kolieska póru a nadrobno nakrájané paradajky. Osoľte a posypte bazalkou a korením. V hrnčeku rozmiešame vajcia s majoránkou, ďumbierom a všetko dobre vyšľahajte. Zalejte plnku v bagete. Do vyhriatej rúry vložte na plechu alebo na alobale (pozor, aby sa vytečené vajce neprilepilo na alobal!) a pečte asi 5 min. Potom posypte nastrúhaným syrom, znížte teplotu a ešte 5 min. dopekajte. Keď sa syr roztopí, vyberte z rúry a posypte petržlenovou vňaťou.