Fazuľová musaka

Potrebujeme:

bielu fazuľu, 4 až 5 vajec uvarených natvrdo, 250 g nahrubo nastrúhaného, tvrdého syra, petržlenovú vňať, 2 vajcia, sladkú smotanu, soľ, mleté biele korenie, vegetu, olej

Ako na to:

Bielu fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju scedíme a necháme vychladnúť. Do vymastenej zapekacej misy dáme časť uvarenej fazule, osolíme ju, okoreníme mletým bielym korením a posypeme vegetou.
Na fazuľu uložíme na kolieska pokrájané a posolené vajcia, posypeme syrom a pokvapkáme olejom. Takto vrstvíme až do zaplnenia misy, pričom vrchná časť musí byť fazuľa.
Celé vajcia rozšľaháme so sladkou smotanou. Zalejeme ňou naplnenú misu a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry. Po zapečení nakrájame na kúsky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

08.12.2008

Podobné recepty