Buchty trochu inak
2 kocky droždia, 1 kg polohrubej múky, 3 lyžice, práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 3 žĺtky, 2 dcl oleja, 5 dcl teplého mlieka
Ako na to:V asi 2,5 dcl teplého mlieka rozpustíme 2 lyžice cukru, 2 kocky droždia a necháme nakysnúť. Zvyšné suroviny a vykysnutú zmes zmiešame, olej pridáme až na koniec.
Necháme 30 minút podkysnúť a cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Plníme salámou, syrom, uhorkou, vajíčkom alebo kukuricou. rojuholníky stáčame smerom dnu, do stredu.
Na plechu necháme odstáť hodinu. Pred pečením ich potierame žĺtkom a mliekom, po upečení zas studenou sladkou vodou.