Mandľová roláda

Potrebujeme:

6 vajec, 100 g pomletých mandlí, 40 g kakaa, 150 g kryštálového cukru K
rém: 250 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice kryštálového cukru, 30 g hrozienok

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s pomletými mandľami. Zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vyložený mastným papierom, rozotrieme a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto dáme aj s papierom na vlhkú utierku a zvinieme do rolády.
Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom, hrozienkami a znovu stočíme do rolády. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Krém: Smotanu na šľahanie a kryštálový cukor spolu povaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 12 hodín. Potom vyšľaháme dotuha.

08.12.2008

Podobné recepty