Ríbezľový koláč
140 g práškového cukru, 140 g masla, 5 žĺtkov, 250 g polohrubej múky, 150 g pomletých orechov, pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 100 g práškového cukru, tuhý sneh z piatich bielkov, 50 g kryštálového cukru
Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami. Postupne k nemu pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a pomleté orechy. Pripravené cesto necháme dvadsať minút odstáť a potom ho rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre s teplotou 180 °C. Na vychladnutý koláč navrstvíme snehovú plnku a posypeme ríbezľami.
Plnka: Práškový cukor zalejeme rovnakým objemom vody a uvaríme sirup. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľaháme horúci sirup. Zľahka premiešame.