Medailóny z diviny so zeleným korením
50 g masla, 8 medailónov z diviny (srnčie, muflonie ap), 4 jemne pokrájané šalotky, 2 lyžice brandy alebo armaňaku, 1 lyžicu francúzskej horčice, 250 ml vývaru, 1 lyžicu zeleného korenia, 150 ml šľahačkovej smotany, soľ
Ako na to:Na panvici roztopíme maslo a rýchlo opražíme za 3 až 4 minúty divinu z oboch strán, kým mierne nezhnedne. Preložíme na servírovaciu misu a udržujeme v teple.
Do panvice pridáme šalotky a opražíme 3 až 4 minúty.
V naberačke zohrejeme brandy, zapálime ho a nalejeme na šalotky.
Primiešame horčicu, pridáme vývar a uvedieme do varu. Varíme rýchlo, aby sa zredukoval objem na polovicu, potom pridáme korenie, smotanu a podľa chuti soľ.
Prehrejeme a lyžicou preložíme na medailóny a podávame.