Bujabéza po francúzsky

Potrebujeme:

2,5 kg rýb (makrela, treska, kraby, sladkovodné ryby), 1–2 pokrájané cibule, 1 pór, 4 strúčiky cesnaku, 3–4 paradajky, 3–6 semien feniklu, 1 bobkový list, 1 lyžičku strúhanej pomarančovej kôry, 1 lyžičku saturejky a tymiánu, 2 blizny šafranu, 1 dcl oleja, soľ, čierne korenie, 1 dcl bieleho vína

Ako na to:

Ryby varíme v 3 l vody, najprv 5–6 minút prudko, potom pomaly asi 15 minút. Na oleji osmažíme zeleninu a po prudkom vare rýb pridáme do polievky spolu s koreninami a vínom.
Nakoniec vyberieme ryby a polievku pretlačíme cez sito. Konzumuje sa buď len mäso s polievkou, alebo sa pridá majonéza ochutená cesnakom, soľou a čiernym korením.

01.03.2009

Podobné recepty