Baklažánové karí

Potrebujeme:

4 baklažány ( 600 g ), 2 menšie póry, 3 paradajky, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku jemného karí, pol lyžičky horúceho korenia, štvrť lyžičky mletého koriandru, šťavu z pol citróna, olej, soľ, štipku mletej chilli papriky

Ako na to:

Baklažány olúpeme, rozkrojíme po dĺžke na štyri časti a osolíme.
Necháme 15 minút odstáť, potom ich osušíme papierovým obrúskom.
Na panvici rozpálime olej, opečieme na ňom baklažány, vyberieme na tanier.
V tom istom oleji opražíme na drobno nakrájaný pór a rozotrený cesnak, pridáme olúpané a nakrájané paradajky, chilli, koriander, karí, horúce korenie a soľ.
Dôkladne premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme opečený baklažán a zakryté dusíme do mäkka. Podávame s ryžou alebo chlebovými plackami.

08.12.2008

Podobné recepty