Biftek na zelenom korení
¾ kg hovädzej sviečkovej, šľahačka, sterilizované zelené korenie, worčestrovú omáčku, mleté čierne korenie, asi 60 dkg zemiakov, 4 vajcia, 1 kápia, 10 dkg syra, 5 dkg masla, 1 smotanu na šľahanie, 1 dcl mlieka, petržlenová vňať, soľ
Ako na to:Plátky sviečkovej trochu naklepte, osoľte a pokvapkajte worčestrovou omáčkou a olejom - vtrite do mäsa a nechajte chvíľu v chladničke odležať.
Zemiaky olúpte a na naozaj malé kúsky nasekajte kápiu a petržlenovú vňať, premiešajte a poukladajte na plátky masla do pekáča. Zakryte plátkom alobalu a dajte do rúry zapiecť na 25 min. Potom zalejte zmesou z vajec, šľahačky, mlieka, nastrúhaného syra a soli. Dopekajte ešte 40 - 50 min.
Naložené mäso prudko osmažte na oleji asi 4 min. z každej strany. Odložte bokom. Do výpeku pridajte pár kvapiek worčesterovej omáčky, šľahačku, 1-2 ČL sterilizovaného korenia a na prudkom ohni za stáleho miešania nechajte zhustnúť. Touto omáčkou biftek prelejte a podávajte so zapečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.