Srnčie alebo muflonie stehno na staročeský spôsob
1 kg stehna, rozdrvené borievky, 1 veľkú cibuľu, 100 g loja alebo slaniny, 2 bobkové listy, vetvičku rozmarínu, nastrúhanú kôru z 1/2 citróna, 6 strúčikov cesnaku, 1 až 2 lyžice estragonového octu, 1 lyžicu múky, 1/8 l kyslej smotany, soľ
Ako na to:Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, omyjeme a osolíme.
Loj alebo slaninu nakrájame, dáme na pekáč, nakrájame cibuľu, pridáme stehno, koreniny, cesnak a ocot. Pomaly dusíme v rúre.
Keď je stehno mäkké, dočervena ho opečieme, šťavu necháme vypiecť, zaprášime múkou, podlejeme vodou a zahustíme smotanou. Stehno nakrájame a podávame s omáčkou a s knedľou.