Pečený pstruh
4 pstruhy (asi 1 kg), 8 malých karotiek, 1 veľkú cibuľu nakrájanú na plátky, 2 vyšľahané žĺtky, šťavu z 1 citróna, 0,1 l oleja, 1 lyžičku sušeného kôpru, soľ, čierne korenie
Ako na to:Pstruhy očistíme, pozdĺžne rozrežeme, odstránime chrbticu a každú polovicu ešte rozrežeme naprieč.
Osolíme a okoreníme, naukladáme do pekáča vymasteného olejom a na každý kus pstruha dáme plátok cibule a polovicu karotky. Prelejeme zvyškom oleja a posypeme kôprom. Pečieme 30-40 minút v stredne predhriatej rúre (mäso sa musí rozdelovať pod vidličkou).
Po dopečení vylejeme vypečenú šťavu do panvice, dáme na malý plameň a pomaly do šťavy vmiešame vyšľahané žĺtky. Miešame asi 3 minúty, až kým omáčka nezhustne.