Jogurtový pohár s lieskovcami
2 žĺtka, 3 lyžice práškového cukru, 2 lyžice teplej vody, 1 vanilínový cukor, postrúhanú kôra a šťavu z 1 citróna, 2 biele jogurty, 1 balíček mletej želatíny, 100 ml mlieka, 2 bielka, 2 lyžice cukru
Na ozdobenie: 1 lyžicu posekaných lieskových orieškov, mliečnu čokoládu
Žĺtka s práškovým a vanilínovým cukrom a dvoma lyžicami teplej vody dobre vyšľaháme. Do zmesi primiešame citrónovú šťavu, postrúhanú kôru a obidva jogurty.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (asi 10 min.). Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) až do úplného rozpustenia. Odstavíme, primiešame asi tretinu jogurtového krému, 1-2 minúty opäť prehrejeme vo vodnom kúpeli, potom pridáme želatínu do zvyšku jogurtového krému. Necháme stuhnúť.
Z bielkov a dvoch lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do stuhnutého krému.
Krém rozdelíme do pohárov, posypeme posekanými lieskovcami a ozdobíme postrúhanou mliečnou čokoládou.