Šampiňónové vežičky
8 väčších šampiňónov, 4 plátky oravskej slaniny, 4 plátky šunky, 2 paradajok, 8 tenkých plátkov syra, 8 kúskov ananásu, lístkové cesto, soľ, korenie, mletú červenú sladkú papriku, žĺtok na potretie
Ako na to:Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninku, koliesko paradajky, šunku a na vrch položíme nožičku. Všetko uchytíme špajdľou. Zakryjeme plátkom syra a na špic pridáme ananás.
Natenko vyvaľkané cesto rozdelíme na 8 častí a zabalíme v tvare vežičiek, potrieme žĺtkom a pečieme do zlatista asi 30 minút.
Ako prílohu podávame pečené zemiaky alebo hranolčeky a ako oblohu ananás, čo zostal.