Kuracie prsia na čínsky spôsob

Potrebujeme:

4–8 ks kuracích pŕs, 1 väčšiu cibuľu, 1 pór, olej, zmes korenia na prípravu číny 2-3 druhy, vegetu, soľ, sušené hrozienka, kešu oriešky, očistené mandle narezané na plátky, po 1 konzerve šampiňónov, kukurice, hrášku, červenej a bielej fazuľky, sójových klíčkov, ananásu a mandaríniek

Ako na to:

Na oleji usmažíme cibuľku s pórom, okoreníme, vložíme pokrájané mäso a miešame, kým nenadobudne bielu farbu. Postupne pridáme huby, rozomleté kešu oriešky, mandle, hrozienka a miešame. Pridáme kukuricu, hrášok, fazuľky a klíčky, okoreníme, prípadne dolejeme vodu a dusíme. Na záver pridáme ananás, 2-3 minúty varíme a ako posledné pridáme mandarínky.
Všetko premiešame a podávame s talianskym chianti alebo s portským vínom.

08.12.2008

Podobné recepty