Smotanová torta s jahodami
300 - 400 g čerstvých jahôd, 400 g kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru, práškový cukor, 1 balíček detských piškót
Ako na to:Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a podľa chuti ešte doslaďte práškovým cukrom. Jahody očistite a polovicu z nich pokrájajte na menšie kúsky.
Dno tortovej formy vyložte piškótami a postupne na ne navrstvite polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladajte piškóty aj po okrajoch tortovej formy.
Tortovú formu prekryte potravinovou fóliou a tortu vložte na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobte zvyšnými jahodami.