Rezne po znojemsky
600 g karé, olej, 1 cibuľu, 1 PL hladkej múky, ½ šálky vínneho octu, 2 šálky mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL paradajkového pretlaku, 2–3 sterilizované uhorky, petržlenovú vňať
Ako na to:Mäso pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a na rozohriatom oleji z oboch strán prudko opražíme. Vyberieme ich na teplý tanier a zakryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme ju múkou a na miernom ohni chvíľu opekáme.
Prilejeme vývar, vínny ocot a za stáleho miešania necháme zovrieť. Šťavu ochutíme pretlakom, rezne vložíme naspäť a udusíme ich do mäkka. Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky a posekanú petržlenovú vňať.
Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninový šalát.