Bryndzovníky
½ kg polohrubej múky, kocka kvasníc, 1 vajce, 1 ČL soli, 250 ml mlieka, 40 g masti
Plnka: 300 g bryndze, 1 dcl kyslej smotany, 1 vajce, 150 g slaninky, pažítku
Do preosiatej múky pridáme rozmrvené kvasnice, vajce, soľ, vlažné mlieko a rozpustenú masť. Vypracujeme na hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Cesto vyvaľkáme (na hrúbku 1 cm), pohárom povykrajujeme bochníčky.
Uložíme ich na vymastený plech.
Bryndzu vymiešame so smotanou, vajíčkom, pažítkou. Slaninku nakrájame a opečieme. Do stredu každého bochníčka urobíme jamku, do ktorého vložíme bryndzovú plnku so slaninkou. Necháme trochu nakysnúť. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe do ružova.