Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa
1 balenie lístkového cesta, 2 PL slivkového lekváru, 250 g maku, 150 g práškového cukru, 80 g hrozienok, 40 g masla, 2-3 jablká, 1 banán, ½ dcl mlieka, rozšľahané vajíčko na potretie, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Lístkové cesto, vyváľkajte na mastnom papieri. Do práškového cukru vylejte 1/2 mlieka a vymiešajte do hladka, pridajte 2 PL slivkového lekváru, pridajte aj rozpustené maslo, hrozienka, ktoré ste namočili na 20 minút do horúcej vody. Pridajte nastrúhané jabĺčka, banán, zomletý mak a všetko spolu dôkladne premiešajte.
Na rozbalené lístkové cesto dajte do stredu všetku plnku a opatrne skúste zvinúť. Okraje dobre postláčajte, aby plnka nevytekala.
Potrite rozšľahaným vajíčkom a popichajte jemne vidličkou. Pečte 20 minút pri teplote 200 stupňov.
Vychladnutú ju bohato poprášte cez sitko práškovým cukrom.