Pomarančové tiramisu
2 mandarínkové kompóty (cca 300 ml), 125 ml šľahačkovej smotany, ¼ kg syra Mascarpone, ¼ kg tvarohu, 80 g cukru, 3 PL pomarančového likéru, 200 – 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100%pomarančový džús), 1 balíček dlhých piškót, kakao, plátky pomarančov na ozdobu
Ako na to:Kompótové mandarínky preceďte a nechajte odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešajte s cukrom. Pridajte pomarančový likér. Do tvarohového krému opatrne primiešajte šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
Dno nákypovej formy rovnomerne vyložte piškótami, ktoré pokvapkajte pomarančovou šťavou. Na ne poukladajte odkvapkané mandarínky a potrite ich polovicou tvarohového krému.
Pokračujte mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladajte piškóty, ktoré opäť pokvapkajte pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrite zvyšok krému, povrch uhlaďte. Zákusok nechajte cez noc stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním zákusok poprášte kakaom a ozdobte plátkami pomaranča.