Roštenka plnená syrom niva
4 plátky hovädzej roštenky, 10 dkg Nivy, 2 dcl smotany na šľahanie, kremžská horčica, francúzska horčica, cibuľa, cesnak, worčestrová omáčka, olej na vyprážanie, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Plátky roštenky odblaňte a rozklepte na tenko. Votrite do nich z jednej strany trochu cesnaku rozotreného so soľou a worčestrovou omáčkou. Na druhú navŕšte rozdrobený syr, preložte a okraje sklepnite, až vznikne kapsa. Trochu posypte korením a smažte na strednom ohni na oleji.
Cibuľu veľmi jemno nasekajte a krátko speňte na masle. Zalejte šľahačkou a nechajte prejsť varom. Pridajte 1 PL kremžskej horčiice, a pár kvapiek štipľavej francúzskej horčice. Nechajte zhustnúť a touto omáčkou prelejte usmažené roštenky. Podávajte s ryžou.