Gaštanový závin
1 kg gaštanov, 80 g práškového cukru, 100 g masla, 5 cl rumu, 1 dl sladkej smotany, , Plnka:, 200 g masla, 100 g horkej čokolády, 60 g práškového cukru, 2 PL rumu,
Ako na to:Med, mlieko, kryštálový cukor, maslo dajte do kastróla a nad parou rozpustite, aby zmes bola hladká. Nechajte trošku vychladnúť a do vlažnej zmesi pridajte polovicu múky, kakao, škoricu a potlčené klinčeky. Všetko dobre vymiešajte a pridajte druhú polovicu múky, sódu bikarbónu a rozšľahané vajcia. Vymiešajte na hladké cesto, ktoré nechajte do rána odpočinúť.
Potom ho vyvaľkajte na hrúbku 0,5 cm a formičkami vykrajujte rôzne tvary. V mierne vyhriatej rúre pečte 10-12 minút.