Weis Pali

Potrebujeme:

Na cesto: 45 dkg polohrubej múky, 10 dkg pomletých orechov, 10 dkg práškového cukru, ¼ kg maslo, štipku soli, 1 celé vajce
Na krém: 3 dcl mlieka, 3 lyžice polohrubej múky (alebo 4 lyžice zlatého klasu), vanilkový cukor, 37,5 dkg masla s 25 dkg práškového cukru

Ako na to:

Suroviny zamiesime na doske, rozdelíme na 2 cestička, rozváľkame na veľkosť plechu a každé na jednom plechu upečieme na papieri na pečenie.
Krém: Z mlieka, múky a cukru urobíme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo s práškovým cukrom do hladka a postupne pridávame vychladnutý krém.

Natrieť krém na jedno cesto, druhým cestom ho prikryť a posypať práškovým cukrom.
Pláty sú veľmi krehké, zaobchádzať s nimi jemne.
Krájame až keď trochu postojí, lebo čím je čerstvejší, tým je lámavejší.

28.02.2009

Podobné recepty