Jablková torta
100 g cukru, 4 veľké jablká, 3/4 l vody, 2 vanilkové pudingy, 1 vrecúško okrúhlych piškót
Na ozdobenie: 1 nízkotučný tvaroh, 1 kyslú smotanu, cukor, jahody, kivi, čokoládu
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, postrúhame ich a dáme do vody variť. Varíme ich asi 10 minút.
Pudingové prášky rozmiešame v malom množstve vody a za stáleho miešanie pridáme k jablkám. Pridáme cukor, zamiešame a necháme mierne vychladnúť.
Do tortovej formy poukladáme jednu vrstvu piškót, zalejeme ich polovicou jablkového pudingu, opäť dáme vrstvu piškót a jablkového pudingu. Povrch zarovnáme a necháme stuhnúť. Tvaroh vymiešame so smotanou a cukrom a zmesou, pomocou cukrárenského vrecúška, ozdobíme povrch vychladnutej torty.
Dozdobíme jahodami, plátkami kiwi a čokoládou.