Vrstvený mäsový bochník
40 dkg bravčového mletého mäsa (chudý bôčik, stehno), 1 žemľa, 3 vajcia, 1 dcl mlieka, 10 dkg tvrdého syra, 20 dkg tvarohu, 1 strúčik cesnaku, vegetu, čierne korenie, soľ, peržlenovú vňať, strúhanku, maslo
Ako na to:Žemľu namočenú v mlieku vyžmýkame, pomiešame s mäsom, 2 vajcami, postrúhaným syrom, korením a cesnakom.
Uložíme 1/2 hmoty do misy z jánského skla, ktorú sme vytreli maslom a posypali strúhankou.
Tvaroh rozmiešame s 1 vajcom a dochutíme vegetou, čiernym korením, soľou a petržlenovou vňaťou, a potom navrstvíme na mäsovú plnku.
Druhú polovicu mäsovej hmoty dáme navrch. Pokrájame kúsky masla a upečieme do chrumkava. Podávame so šalátom.