Bravčové mäso zapekané so zemiakmi
60 dkg bračového karé alebo stehno, 1 kg zemiakov, cibuľu, soľ, papriku, čierne korenie, vegetu, worchestrová omáčku, slaninu, lečo, smotanu
Ako na to:Rezne naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a worchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu. Zemiaky očistíme a nakrájame na 0,5 cm krúžky.
Misu z jánského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliesok z cibule, mäso a tenkú vrstvu leča. Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky. Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu, potom odkryjeme, polejeme kyslou smotanou a necháme zapiecť asi 15 min. Podávame so zeleninovým šalátom.