Jarabice dusené so zázvorom
2 jarabice, soľ, 80 g masla, 40 g údenej slaniny, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, tymián, 1 bobkový list, zázvor, 1 lyžicu kapár, citrón, 0,1 l červeného vína, 10 g hladkej múky, hovädzí vývar
Ako na to:Očistené a vypitvané jarabice dobre umyjeme, rozrežeme na polovice, osolíme, dáme do rajnice a polejeme rozpusteným maslom.
Obložíme ich plátkami slaniny, pridáme celé čierne a nové korenie, štipku tymiánu, bobkový list, kúsok zázvoru a pomaly dusíme. Jarabice občas podlejeme hovädzím vývarom.
Mäkké jarabice vyberieme, do šťavy primiešame posekané kapary, postrúhanú citronovú kôru, citronovú šťavu, víno a zahustíme múkou.
Podávame s vypraženými zemiakovými tyčinkami.