Husacie stehná na hríboch
2 husacie stehná, 50 g masti, 80 g cibule, 1 lyžičku červenej papriky, soľ, 100 g čerstvých hríbov, 0,2 l kyslej smotany, 20 g hladkej múky, zelený petržlen, muškátový oriešok
Ako na to:Husacie stehná vykostíme a umyté pokrájame na menšie kúsky. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, pokrájané kúsky mäsa a dusíme.
Očistené a umyté hríby pokrájame na plátky, primiešame k mäsu, podlejeme horúcou vodou a prikryté udusíme do mäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nalejeme na mäso a necháme zovrieť.
Do hotového primiešame nadrobno posekaný zelený petržlen a postrúhaný muškátový oriešok.
Podávame s haluškami alebo varenou cestovinou.