Fazuľa po sečuánsky
200–250 g hnedej fazule, 4 čierne huby (alebo sušené dubáky namočené vo vode), 2 póry, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 5 lyžíc sójovej omáčky, viazaničku petržlenovej vňate, šálku mäsového vývaru, 1 mrkvu, olej, soľ
Ako na to:Prebratú, umytú fazuľu necháme cez noc vo vode. Vodu osolíme a za 30–40 minút je fazuľa uvarená do mäkka.
Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak, pridáme huby a na rezance nastrúhanú mrkvu. Chvíľu podusíme, pridáme sójovú omáčku, podlejeme vývarom, okoreníme a pridáme pór nakrájaný na kolieska.
Fazuľu premiešame s ostatnou zeleninou a ešte malú chvíľu podusíme. Podávame s pečivom a miešaným zeleninovým šalátom.