Grécky kebab

Potrebujeme:

800 g teľacieho alebo jahňacieho mäsa, 4 lyžice oleja, 2 veľké cibule, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 4 zelené papriky, 1 lyžicu múky, 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku saturejky, 1 lyžičku mäty, soľ, čierne korenie, mletú sladkú papriku, prip. 1 dcl bieleho vína

Ako na to:

Mäso nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou, čiernym korením, paprikou, pretlakom, múkou a dáme do hlineného pekáča vymasteného 2 lyžicami oleja.
Zvyškom oleja pokvapkáme vrch, pekáč priklopíme a pokrm pomaly asi 1,5 hodiny pečieme.
Kebab môžeme vylepšiť podliatím malým pohárom bieleho vína.

21.11.2008

Podobné recepty