Zemiakové grúlovníky
1 kg zemiakov, soľ, 1 vajce, hladkú múku, bravčovú masť, kryštálový cukor
Ako na to:Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a prelisujeme. Ak nemáme lis, môžeme ich postrúhať na strúhadle. Podľa chuti osolíme (asi lyžička soli).
Do prelisovaných zemiakov pridáme jedno vajce a asi dve hrste hladkej múky. Všetko dobre rozmiesime, aby sa táto zmes spojila a vytvoríme z nej hladký tvar valčeka.
Z takto pripraveného zemiakového cesta ukrajujeme asi 10 cm veľké kolieska, ktoré na tenko rozvaľkáme do veľkosti platni, na ktorej plátky cesta budeme piecť.
Cesto pečieme z obidvoch strán na dobre rozpálenej suchej platni. Na záver upečené „grúlovníky“ z obidvoch strán potrieme bravčovou masťou a posypeme kryštálovým cukrom.