Čokoládová bomba bez pečenia

Potrebujeme:

1 balíček kakaa (cca 100 g), ¼ l mlieka, 1 celé maslo (môže byť aj akýkoľvek tuk na pečenie), 15 dkg práškového cukru, 1 žĺtok (nemusí byť), 1 vanilkový cukor, 2 veľké balíčky piškót (cca po 240 g), rum alebo vaječný likér podľa chuti (vaječný koňak, nieje tak ostrý, ako rum a aj celkovo chutí lepšie)

Ako na to:

V mlieku rozpustite na platni celý balíček obyčajného kakaa a nechajte mierne vychladnúť. Do misky si dajte práškový cukor, zmäknuté celé maslo, žĺtok a vanilkový cukor. Pridajte mierne vychladnuté kakao v mlieku a šľahačom vyšľahajte na krém. Do druhej väčšej misy vysypte piškóty a pofŕkajte rumom alebo vaječným likérom.
Potom do piškóty vylejte krém a dobre všetko premiešajte. Zmes potom navrstvite do tortovej formy alebo do nejakej misy. Môžete ju vystlať alobalom, aby sa dala ľahšie vyklopiť.
Nechajte odležať cca 1/2 dňa, najlepšie je ale cez noc, druhý deň vyklopte a ozdobte šľahačkou podľa fantázie.

29.03.2006

Podobné recepty