Kuracie stehná s brazílskou fazuľou

Potrebujeme:

10 ks spodných kuracích stehien, 10 ks oravskej slaniny, 500 g dlhozrnnej ryže, 2 dcl oleja, 6 strúčikov cesnaku, 2 cibule, soľ Fazuľa na brazílsky spôsob: 250 g červenej fazule, 6 strúčikov cesnaku, trochu oleja, soľ

Ako na to:

Fazuľu umyjeme a namočíme večer pred varením do studenej vody. Varíme bez soli asi 2-3 hodiny do mäkka. Potom ju osolíme a varíme ešte 15 minút.
Na oleji zvlášť opražíme 6 strúčikov cesnaku, a keď nadobudnú zlatistú farbu, pridáme do fazule a varíme ešte štvrťhodinu.
Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože, osolíme a prudko opečieme z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
Na stehná opečené do ružova potom poukladáme plátky slaniny, posypeme cibuľou pokrájanou na rezance a pridáme 6 roztlačených strúčikov cesnaku.
Prikryjeme a počas dusenia 15-20 minút stehná pravidelne v panvici obraciame.
Podávame s ryžou, na ktorú dáme uvarenú fazuľu. Ako prílohu odporúčam hlávkový šalát.

21.11.2008

Podobné recepty