Farfalle s lososom a pomarančom
filety lososa 250 g, 2 sladké smotany alebo smotanu na varenie, 1 väčší bujón, 1 pór, suché biele víno, biele korenie, soľ, maslo, cestoviny farfale (mušličky), 1 pomaranč, 2 citróny
Ako na to:Lososa nakrájame na kocky, polejeme citrónovou šťavou a jemne osolíme. Vložíme do chladničky.
Pór nakrájame na kolieska a na masle udusíme vo veľkej panvici.
Zalejeme šľahačkou, pridáme asi 1 dcl vývaru a 1 dcl bieleho vína a biele korenie.
Varíme 20 min, pokiaľ sa časť vody neodparí a omáčka nezhustne.
Medzitým uvaríme cestovinu - osolenú vodu necháme zovrieť, pridáme trocha oleja, pridáme cestovinu, prikryjeme a sporák vypneme. Takto sa nám cestovina nerozvarí. O 5 min, vyberieme, nepremývame vodou, len pridáme trocha masla a premiešame.
Omáčku ešte ochutíme, pridáme podľa chuti víno alebo soľ či citrónovú šťavu. Vložíme lososa a kúsky pokrájaného pomaranča. Ešte trocha povaríme. Nakoniec pridáme cestoviny. Premiešame a povaríme.